GIPS-project bij groep 8

Onderstaande stukjes zijn geschreven door drie leerlingen uit groep 8.

Het gips-project

De mensen van het gips-project kwamen bij ons op school.

De eerste les hebben we vooral leuke en leerzame spelletjes gedaan ook hebben ze gezegd welke handicap ze hebben. Het gips project gaat vooral om kinderen meer te laten leren over handicaps. In de tweede les hebben we een interview gedaan. De kinderen hebben zelf de vragen de week ervoor bedacht. In deze les hebben ze meer informatie gegeven over hun aandoening.

Het gips project is heel leerzaam. Je komt meer te weten over hoe deze mensen met hun aandoening leven.

Gips-project

Wij groep 8a hebben afgelopen weken het gips-project gehad. Misschien heeft u er al eens van gehoord, maar ik ga jullie er nog meer over vertellen.

Het gips-project is meestal op woensdag ochtend. Er komen dan beperkten/gehandicapte mensen langs op onze school. De beperkingen zijn verschillend de een heeft het syndroom van down en de ander spasme. Het gips project is heel informatief. Omdat de mensen die langs komen in groepjes een spel doen wat je dan laat voelen hoe het is om een beperking te hebben. Bijvoorbeeld een parcours afleggen in een rolstoel of zelf braille maken. Er waren 2 woensdagen de ene was het kennismaken en de verschillende spellen en de andere woensdag was het voornamelijk interviewen. Bij het interviewen hebben de kinderen vragen bedacht voor iedereen en de mensen die kwamen hebben ze in groepjes beantwoord. Hier door hebben we veel geleerd over de verschillende handicaps.

Het was heel leerzaam en erg leuk. Ik hoop dat u nu meer weet over het gips-project en wat we allemaal gedaan hebben.

Het GIPS-project

Het GIPS-project is dat er mensen met een lichamelijke beperking langskomen op scholen om de leerlingen daarover te leren. Je mocht ook in de rolstoelen rijden, en geloof me, dat was moeilijk. Ik heb er heel erg veel geleerd.

Ook een paar nieuwe handicaps die ik nog van heb gehoord, zoals spasme, artrose en PLS etc.

We hebben ook nog Jenga gedaan, met een soort blinddoek en een stok door het schoolplein gelopen, en we hebben ook een soort supermarkt gespeeld.

Mijn mening:

Het was erg leuk, leerzaam en interessant. Ik heb er erg veel over geleerd

Kortom: Het was geweldig!!!

 

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.