Over Kindcentrum Baeks Kompas

We bieden basisonderwijs en kinderopvang voor kinderen uit Beek (L) en alle windrichtingen daar omheen

Waar we voor staan

In ons kindcentrum leren kinderen belangrijke kennis en vaardigheden. Daarnaast krijgen zij ook de ruimte om zichzelf te leren kennen en hun talenten te ontwikkelen. Hierdoor groeien zij ook als persoon en krijgen zij voldoende bagage om uiteindelijk een eigen plek te vinden in de steeds veranderende maatschappij. Wij zijn een kindcentrum waarin iedereen zich welkom voelt en gezien wordt.

We streven naar een betekenisvol aanbod voor alle kinderen zodat zij zich zo breed mogelijk ontwikkelen in de drie doeldomeinen van Biesta:

  • Kwalificatie (kennis en vaardigheden)
  • Socialisatie (omgaan met elkaar)
  • Persoonsvorming (ontwikkeling eigen identiteit)

Persoonsvorming neemt een grote plaats in en we zien leerstof als voertuig voor de ontwikkeling.

Wat wij als doel hebben ...

het bevorderen van de ontwikkeling van alle kinderen tot participerende burgers, die het leven elke dag een beetje beter maken.

Zoals wij naar de toekomst kijken

Door ons te richten op de kwaliteit van onderwijs met alles wat daarbij hoort, willen wij waarmaken dat het kind altijd voorop staat. Vandaag én morgen. Bij Kindante is elk kind uniek en zijn alle kinderen gelijkwaardig.

Kindante bestuurt 29 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs in de gemeenten Beek, Beekdaelen, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein.

Elke Kindanteschool heeft een eigen onderwijskundige aanpak en karakter. Wat ze met elkaar delen is dat ze voortdurend met elkaar in ontwikkeling zijn om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, uitgaand van de unieke talenten en behoeften van ieder kind. Daarbij staat naast ‘leren leren’ ook ‘leren leven’ centraal: kinderen hebben beide nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste, kansrijke en betrokken volwassenen in onze 21e eeuwse samenleving.

Op onze scholen werken 1000 medewerkers voor ruim 8400 leerlingen. Het bestuur en BURO van Kindante werken vanuit Sittard.

Handige info

Spreekt ons kindcentrum je aan en wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.

Contact Form - Kennismaken